دنیای مالی با جنجال ها و رسوایی ها غریبه نیست، اما سرفصل های اخیر نور شدیدی را بر سطح زیرین حوزه رمزنگاری پرتاب کرده اند. از آنجایی که داستان های هک و قالیچه توجه توده ها را به خود جلب می کند، نادیده گرفتن اعمال ناشایست بازیگران مالی معتبرتر آسان است.

در اینجا نگاهی دقیق به فساد بانک های قدیمی می اندازیم و آنها را با مصیبت های صنعت کریپتو مقایسه می کنیم. اغلب اوقات، منتقدان کریپتو، شکست‌های جدی در مؤسسات متعارف را نادیده می‌گیرند.

تغییر کانون توجه

در زمان‌های اخیر، دنیای مالی شاهد رخنه‌ها و سرقت‌های سایبری مختلف بوده است که ارزهای دیجیتال اغلب در کانون توجه قرار دارند. با این حال، بررسی عمیق‌تر این موضوع نشان می‌دهد که بانک‌های سنتی، مانند ولز فارگو، مستحق سرزنش هستند.

شایان ذکر است، ولز فارگو از سال 2020 تاکنون 7 میلیارد دلار جریمه دریافت کرده است، در حالی که بخش کریپتو 6.45 میلیارد دلار به دلیل هک کردن و قالی‌کشی ضرر کرده است. ممکن است کسی استدلال کند که مقایسه بین یک بانک واحد و کل بخش کریپتو ناعادلانه است. با این حال، در نظر بگیرید که ولز فارگو یک نمونه بارز از شکست‌های سیستم بانکی قدیمی است و تخلفات آن نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در صنعت است.

در همین حال، سایر بانک های قدیمی مانند جی پی مورگان چیس، سیتی بانک، گلدمن ساکس و دویچه بانک نیز با جریمه های سنگین مواجه شده اند. این بانک‌ها و سایر بانک‌ها یا محکوم شدند یا با یک سری اتهامات تسویه حساب شدند. اینها شامل پولشویی، کلاهبرداری و فروش است اوراق بهادار سمی برای کلاهبرداری از سرمایه گذاران

تخلف در بانک های قدیمی

جریمه های تحمیل شده بر ولز فارگو طیف گسترده ای از مسائل، از جمله تلافی جویانه افشاگران، تبعیض، نقض حمایت از مصرف کننده، کلاهبرداری، و نقض AML را پوشش می دهد. این نشان می‌دهد که مشکلات موجود در مؤسسات مالی قدیمی عمیقاً ریشه‌دار هستند و به حوزه ارزهای دیجیتال محدود نمی‌شوند.

به عنوان مثال، در سال 2016، ولز فارگو به دلیل افتتاح بیش از 1.5 میلیون حساب بانکی غیرمجاز و صدور بیش از 500000 کارت اعتباری غیرمجاز، با جریمه 185 میلیون دلاری مواجه شد. جی پی مورگان چیس، یکی دیگر از بانک های پیشرو، در سال 2020 به دلیل دستکاری در بازارهای فلزات گرانبها و خزانه داری با جریمه 920 میلیون دلاری مواجه شد.

تاریخچه غیرقانونی

در حالی که ارزهای دیجیتال به شدت مورد بررسی قرار گرفته‌اند، بزرگترین بانک‌های جهان بی‌صدا به این موضوع پرداخته‌اند. سرسام آور جریمه برای تخلف آنها

بانک آمریکابزرگترین این دسته، با 214 جریمه، مجموعاً 82.7 میلیارد دلار مواجه شده است. برخی از موارد قابل توجه عبارتند از تسویه حساب 16.65 میلیارد دلاری در سال 2014 برای گمراه کردن سرمایه گذاران در مورد کیفیت اوراق بهادار با پشتوانه وام مسکن، و تسویه حساب 11.8 میلیارد دلاری در سال 2012 به دلیل شیوه های توقیف غیر قانونی. جی پی مورگان چیسیکی دیگر از غول های بانکی آمریکایی، 158 جریمه به مبلغ 35.7 میلیارد دلار را متحمل شده است.

در سال 2020، این بانک به دلیل دستکاری در بازارهای فلزات گرانبها و خزانه داری 920 میلیون دلار جریمه شد. جریمه دیگری به مبلغ 13 میلیارد دلار در سال 2013 به دلیل گمراه کردن سرمایه گذاران در طول بحران مسکن صادر شد.

صبر کنید، موارد بیشتری وجود دارد

  • سیتی گروپ با 122 جریمه به ارزش 25.4 میلیارد دلار مواجه شده است. از جمله تسویه حساب 7 میلیارد دلاری در سال 2014 به دلیل ارائه نادرست کیفیت اوراق بهادار با پشتوانه وام مسکن و جریمه 1.25 میلیارد دلاری در سال 2015 به دلیل نقش آن در دستکاری بازار ارز.
  • همانطور که قبلاً ذکر شد ولز فارگو 181 جریمه به ارزش 21.3 میلیارد دلار انباشته کرده است. نمونه های بدنام شامل جریمه 185 میلیون دلاری در سال 2016 برای افتتاح حساب های بانکی غیرمجاز و جریمه بیش از 2 میلیارد دلاری در سال 2018 برای صدور وام های رهنی حاوی اطلاعات درآمد نادرست است.
  • دویچه بانک، بزرگترین بانک آلمان، 59 جریمه، مجموعاً 18.1 میلیارد دلار را متحمل شده است. این بانک در سال 2017 به دلیل نقشش در بحران وام مسکن آمریکا 7.2 میلیارد دلار و در سال 2015 به دلیل دست داشتن در دستکاری نرخ معیار LIBOR جریمه 2.5 میلیارد دلاری محکوم شد. دویچه بانک همچنین جریمه هایی را در رابطه با کلاهبرداری و پول پرداخت کرده است شستشو.
  • بانک سوئیس UBS با 83 جریمه به مبلغ 16.7 میلیارد دلار مواجه شده است. برخی از موارد مهم شامل جریمه 1.5 میلیارد دلاری در سال 2012 برای دستکاری LIBOR و جریمه 5.1 میلیارد دلاری در سال 2015 برای گمراه کردن سرمایه گذاران در اوراق بهادار با پشتوانه وام مسکن است.
  • در نهایت، گلدمن ساکس 44 جریمه، مجموعاً 16.3 میلیارد دلار را محکوم کرده است. نمونه های قابل توجه شامل تسویه حساب 5.1 میلیارد دلاری در سال 2016 بر سر فروش اوراق بهادار سمی با پشتوانه وام مسکن و جریمه 2.9 میلیارد دلاری در سال 2020 برای دخالت در رسوایی 1MDB. وزارت دادگستری آمریکا گلدمن ساکس را متهم کرد توطئهکلاهبرداری، رشوه، و دستکاری شاهد.

ارقام حیرت‌انگیز نشان می‌دهد که غیرقانونی‌های گسترده در بانک‌های بزرگ وجود دارد که نشان‌دهنده سوء رفتار بخش مالی است. علیرغم انتقادات مربوط به ارزهای دیجیتال، غول‌های تحت نظارت، خطاناپذیر نیستند و آسیب اقتصادی بیشتری به بار می‌آورند.

جدا کردن حقایق از داستان

در حالی که ارزهای دیجیتال با هک و سایر فعالیت های غیرقانونی مرتبط بوده اند، مهم است که واقعیت را از هیاهو جدا کنیم. بسیاری از هک‌ها در فضای کریپتو ناشی از اقدامات امنیتی ضعیف از سوی کاربران یا صرافی‌ها است. به جای آسیب‌پذیری‌های ذاتی در خود فناوری.

  • علاوه بر این، ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال شفافیت و مسئولیت پذیری بیشتری را ارائه می دهد. در برخی موارد ردیابی و بازیابی وجوه دزدیده شده را آسان تر می کند.
  • بانک ها امنیت کاذب با بازدهی کم می دهند و ذخایر کسری. مردم اکنون خطرات و مزایایی را در مدیریت امور مالی با ارزهای دیجیتال می بینند.
  • را 2008 بحران مالی جهانی آسیب پذیری و بی اعتمادی بانکی را آشکار کرد. بیت کوین ظهور کرد و سپس در سال 2009 ظهور کرد، یک ارز غیرمتمرکز فراتر از بانک های مرکزی و دولت ها.

علیرغم احساسات منفی پیرامون ارزهای دیجیتال، سیستم مالی فاسد میراث جهانی – که توسط دولت ها و بانک های مرکزی حمایت می شود – مقصر واقعی است. این نهادها باعث آشفتگی بیشتر اقتصادی، مرگ، تخریبو محدود کردن آزادی شخصی از مجموع تمام بخش های رمزنگاری. چرا؟ زیرا قدرت آنها از اکثر دولت ها بیشتر است.

با توجه به شواهد فزاینده علیه بانک های سنتی، ارزیابی مجدد اعتماد خود به این مؤسسات برای جامعه بسیار مهم است. این شامل اذعان به مزایای بالقوه ارزهای دیجیتال است. و همچنین درک خطرات و مزایای این فناوری مالی در حال ظهور.

استقبال از ارزهای دیجیتال

پذیرش این فناوری جدید می تواند به افراد کمک کند تا کنترل مالی خود را دوباره به دست آورند و از محدودیت های بانک های قدیمی فرار کنند.

ارزهای رمزنگاری شده مزیت تراکنش های بدون واسطه را ارائه می دهند که امکان انتقال سریعتر و مقرون به صرفه را فراهم می کند. این به حواله‌ها کمک می‌کند، زیرا مردم می‌توانند با حداقل کارمزد و بدون تاخیر بانکی سنتی، پول را در سطح جهانی ارسال کنند.

مزیت دیگر پتانسیل مشارکت مالی است، زیرا ارزهای رمزنگاری شده می توانند دسترسی به خدمات مالی را برای افراد بدون بانک فراهم کنند. با یک گوشی هوشمند و اتصال به اینترنت، هر کسی می تواند در اقتصاد جهانی شرکت کند. صرف نظر از موقعیت مکانی یا سابقه اعتباری.

در حالی که ارزهای دیجیتال مزایای متعددی را ارائه می دهند، ایجاد تعادل بین نوآوری و مقررات ضروری است. چارچوب های نظارتی باید برای حمایت از مصرف کنندگان و جلوگیری از فعالیت های غیرقانونی طراحی شود. مانند پولشویی و تامین مالی تروریسم. اما بدون خفه کردن رشد و پذیرش ارزهای دیجیتال.

برخی از کشورها، مانند سوئیس و سنگاپور، قبلاً اقداماتی را برای ایجاد یک محیط حمایتی برای مشاغل ارزهای دیجیتال انجام داده اند. تقویت نوآوری در عین حصول اطمینان از حمایت از مصرف کننده و ثبات مالی.

عصر جدیدی از شفافیت و شمول

ارزهای رمزنگاری شده با احساسات منفی روبرو شوید اما موسسات مالی قدیمی سزاوار بررسی بیشتر از آنچه بوده اند هستند. این سازمان‌ها با حمایت دولت‌ها و بانک‌های مرکزی آسیب‌های بسیار بیشتری نسبت به ارزهای دیجیتال به اقتصاد جهانی وارد کرده‌اند.

پذیرش ارزهای دیجیتال یک سیستم مالی عادلانه تر و شفاف را بدون محدودیت های گذشته امکان پذیر می کند. مزایای بالقوه این فناوری، مانند گنجاندن مالی بیشتر و هزینه‌های تراکنش کمتر، با مدیریت مسئولانه می‌تواند بر خطرات آن غلبه کند.

همانطور که به جلو حرکت می کنیم، تعادل بین نوآوری و مقررات در شکل دادن به آینده مالی بسیار مهم خواهد بود. با ایجاد محیطی که پذیرش مسئولانه ارزهای دیجیتال را تشویق می کند، می توانیم راه را برای یک سیستم مالی جهانی فراگیرتر و شفاف تر هموار کنیم.

The post بانک های میراث در مقابل کریپتو: بازیگران بد مالی چه کسانی هستند؟ اولین بار در BeInCrypto ظاهر شد.

در باره ی نویسنده

admin

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *